5tudia

Menu

Marlies

Klei staat voor oer, staat voor basis, staat voor scheppen en mogelijkheden. Klei geeft contrasten: Glad gedraaid werk, ruw handwerk. Dat trekt mij naar de klei.

Mijn werk bestaat uit een zoektocht naar vorm en kleur, in balans. Zowel bij het handvormen als het draaien. Soms esthetisch, soms spontaan ruw, soms intuïtief en dan kan het alle kanten uit. Zie mijn website: www.bronkeramiek.nl.

Het fijne van ons collectief ‘5tudia’ is de ondersteuning van elkaar, de uitwisseling van ideeën en ervaringen. Wij werken alle 5 zelfstandig en groeien in ons werk mede door de gezamenlijke werkweken en -weekenden.

Mijn ideaal is om bezoekers van exposities en markten niet alleen mijn werk te laten zien maar ook hun ervaring en idee letterlijk in de klei ter plekke uit te drukken. Meedoen ! Op wat voor manier dan ook.

Ik begeleid met veel plezier twee keramiekcursussen op de SOOP, sociëteit ouderen plantage. Uit het handvormen en boetseren van de cursisten haal ik weer ideeën. En ik breng hen weer stapjes verder.

Mijn laatste project is het werken met slibdecoratie en rauwglazuur. Een oude techniek in een nieuw jasje. Zie de foto hieronder, een scherf uit een slootkant uit de 18e eeuw en een tegel uit de 21e eeuw.

Terug naar de homepage.